Skip to content

Marianne, vrouwenbeweging van PVDA, bestaat nu officieel in Leuven

Marianne, vrouwenbeweging van PVDA, bestaat nu officieel in Leuven

Op zaterdag 14 mei, organiseerde Marianne, de vrouwenbeweging van PVDA, een startdag in Leuven. “Er is enorm veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, daar willen wij met Marianne de strijd tegen aanbinden”, vertelt Anaïs Stals van Marianne Leuven.

“Vorig jaar organiseerden we samen met 10 andere organisaties een betoging van 400 personen tijdens de internationale vrouwendag van 8 maart. We merken dat heel wat vrouwen willen opkomen tegen onrecht en lanceren daarom officieel onze organisatie.” Een 30-tal vrouwen sloot zich vandaag aan bij Marianne. “Een goede basis om mee verder te werken” vindt Stals. “We organiseerden een lezing met vrouwen die in de zorg werken, een sector waar vooral vrouwen werken.

Els en Silvana getuigden over de lage lonen, over de zware werkdruk, maar ook over de onderwaardering van hun jobs.” Door de besparingen komen heel wat onbetaalde zorgtaken daarnaast ook op de schouders van vrouwen terecht klinkt het. Dat moet veranderen. “Wij zijn er klaar voor om volgend jaar heel wat activiteiten te organiseren. Van samen zingen tot betogen, we deden heel wat inspiratie op vandaag” besluit een tevreden Stals.