In gesprek met Raoul Hedebouw

 

Autenthiek links breekt door. Bernie Sanders is vandaag de populairste politicus van de Verenigde Staten, zeker bij jongeren. Hij bouwt tegen de stroom van het grote geld in aan een grassroots beweging van onderuit. Jeremy Corbyn werd als een pop-ster onthaalt op Glastonbury, het grootste festival van het Verenigd Koninkrijk. In zijn succesvolle campagne legde hij met de slogan "For the many, not the few" net als Bernie Sanders de focus op ongelijkheid. 

Mensen -en vooral jongeren- zijn op zoek naar een alternatief voor de neoliberale graaipolitiek. Dat is niet anders in ons Belgenland. De PVDA stijgt in de peiling van VTM Nieuws van 2 naar 13 zetels. "De PVDA heeft onmiskenbaar de wind in de zeilen", analyseert Het Belang van Limburg vandaag, "net als andere donkerrode partijen in Europa. De PVDA nestelt zich dicht bij de burger, ver weg van de 'Twitter-bubbel' en de 10.000-euro-bubbel." "De PVDA is als bamboe" schreven Han Renard en Jeroen Zuallaert deze zomer in Knack. "Soms kan je ze gewoon zien groeien."

Het gezicht van deze linkse golf is zonder twijfel Raoul Hedebouw. De goedlachse woordvoerder van de PVDA stal al vele harten met zijn humoristische en sympathieke deelname aan De Slimst Mens, maar ook door zijn vurige tussenkomsten in het parlement, waar hij naar eigen zeggen “een spreekbuis voor de straat” wil zijn. Comac Leuven is enthousiast om met Raoul Hedebouw het academiejaar in te zetten. We gaan met hem in gesprek over deze linkse golf, over de uitdagingen en vooruitzichten. 

Achteraf is er een receptie. Wij bieden het eerste drankje gratis aan.

WANNEER
17 oktober 2017 om 19u30 - 22u30
WAAR
De Valk
Tiensestraat 41
Leuven 3000
Belgium
Google map en route

Kom je?


2 reacties

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.
  • Joris Vander Cammen
    neemt met 1 personen deel 2017-11-16 23:38:45 +0100
  • Crickx Alexander
    neemt met 1 personen deel 2017-10-17 16:51:37 +0200

Doe je mee?