Nieuws

Drie fietsbruggen kapot: 't lijkt wel een complot

De miserie met Parkwegbrug (de brug over de spoorweg tussen de Tivolistraat en Abdij van Park) blijft
duren. Al meer dan anderhalf jaar is ze 'afgebroken' en wacht iedereen op een nieuwe brug. Nu laat
Infrabel weten dat de bouw van die nieuwe brug nog tot 2020 zou duren. Tijdens de oorlog zouden de
genietroepen een brug over de spoorweggeul gemakkelijk in 24 uur geklaard hebben. De brug werd veel
gebruikt door scholieren, fietsers en joggers die richting Parkabdij of abdijwinkel De Wikke willen. Wj
willen onze brug zo snel mogelijk terug.

De Grote Bevraging in Leuven

Wij lanceren #DeGroteBevraging bij 2200 Leuvenaars. We trekken er de komende maanden met honderden vrijwilligers op uit om te weten wat de mensen écht belangrijk vinden. Want democratie, dat is een werkwoord.

Vul de bevraging in via www.leuven.pvda.be/bevraging

Line De Witte is onze lijsttrekker voor 2018

De 28-jarige Line De Witte trekt volgend jaar de PVDA-lijst in onze stad. Een jonge vrouw die als halftijds werkende leerkracht in het technisch onderwijs met haar beide voeten in de realiteit staat.

Bouw mee aan een Leuven op mensenmaat!

Wij willen meer dan 2.200 Leuvenaars bevragen over wat er beter kan in Leuven en hebben daar honderden vrijwilligers voor nodig. 
Doe mee, geef je mening en maak samen met ons van Leuven een stad op mensenmaat.

PVDA Leuven wil loonplafond voor politici

Leuvens burgemeester Tobback krijgt een maandelijks pensioen van 6200 euro bruto bovenop zijn riante jaarloon voor 123.000 euro als burgemeester. “Alle traditionele partijen zijn in hetzelfde bedje ziek. Al acht maanden vragen wij dat er transparantie komt over de mandaten en de vergoedingen die politici krijgen, en er vallen steeds nieuwe lijken uit de kast” zegt Line De Witte, voorzitter van PVDA in Leuven.

PVDA Leuven vraagt volledige transparantie van de mandaten politici

PVDA Leuven voert met een tiental militanten actie aan het stadskantoor tegen de graaipolitiek. Ze vragen volledige transparantie over de mandaten en de bijhorende vergoedingen van alle mandatarissen. De actievoerders doen dat symbolisch met hun eigen belastingsbrief. “Deze periode moeten alle burgers transparant zijn hoeveel zij verdienen tijdens hun belastingsafgifte. Wij verwachten van alle politici hetzelfde naar de burgers toe. Maar sommige schepenen en de burgemeester weigeren dit voorlopig te doen,” stelt Line De Witte, voorzitter van PVDA Leuven.

Een belastingsverlaging voor alle Leuvenaars?

Schepen van financiën Carl Devlies kwam gisteren op ROB met een merkwaardige boodschap: elk Leuvens gezin zou jaarlijks 200 euro winnen dankzij de belastingsverlaging. Elk Leuvens gezin? Zo simpel is het toch niet. Tijd voor sociale alternatieven.

Leuven kampioen dure stadsdiensten

Leuven is kampioen wat dure stadsdiensten betreft. Ze treffen de inwoners met weinig geld het hardst. Een gezin met een laag inkomen, zal immers evenveel moeten betalen voor zwembad, huisvuil en bewonerskaart als een gezin met een hoog inkomen. Maar voor dat eerste gezin is het wel een stevigere hap uit hun budget. De stadsdiensten moeten een pak goedkoper.

Wonen in Leuven is onbetaalbaar, maar daar is iets aan te doen

PVDA Leuven komt op voor het bouwen van 3.000 sociale huur- en koopwoningen binnen de vijf jaar. Meer sociale woningen zorgen voor een betaalbare woonmarkt.

Maak van sociaal het nieuwe normaal

Toespraak van Line De Witte, voorzitter van PVDA Leuven op het PVDA 1 Meifeest op het Baron de Becker Remyplein in Kessel-Lo.

Klaar om de bevraging voor jouw gemeente in te vullen?