Nieuws

PVDA pensioen-petitie goed onthaald bij AB InBev

Van 23 tot 26 november trokken verschillende leden van PVDA Leuven 7 keer naar de poort van AB InBev. Ze deelden er het nieuwe bedrijfspamflet PVDA@work over 'Pensioenen' uit en ook de “Ja, ik sla alarm”-pensioenkaartjes. 95 arbeiders sloegen mee alarm en tekenden de petitie #BlijfVanOnsPensioen. Er zijn dan ook veel redenen waarom ze ongerust zijn over hun pensioen.

“Als je niet leeft zoals je denkt, dan ga je denken zoals je leeft”

Interview door Toon Christianen in het kader van zijn opleiding journalistiek, met Line De Witte, lijsttrekker van de  Leuvense PVDA.

Kinderarmoede in Leuven stijgt alweer

Een op vijf kinderen onder de drie jaar groeit in Leuven op in armoede.

Transparantie en loonplafond beste remedie tegen graaien

Sinds februari vraagt PVDA Leuven ‘transparantie’ over de vergoedingen die schepenen en burgemeester krijgen voor de extra mandaten die zij bekleden. Burgemeester Tobback beloofde dat ook te doen tijdens de gemeenteraad van februari, maar daar is nog steeds niets van in huis gekomen.

Leuke ontmoeting op Manifiesta

Op zaterdag 16 en zondag 17 september kwamen we met 12.000 mensen samen op Manifiesta, het feest van de solidariteit.

Elk gezin een winkelkar?

Stad Leuven voert voor het tweede jaar op rij een belastingverlaging in.

Nieuw woonproject biedt geen antwoord op wooncrisis

Focus nieuwe woonprojecten ligt op luxe, niet op betaalbaarheid

Als jij burgemeester van Leuven was..

Zo gaat het eraan toe als de PVDA de straat op trekt. We willen ook jouw mening! Vul onze Leuvense bevraging in op http://leuven.pvda.be/bevraging, like deze video en deel ze op jouw Facebookpagina. #JouwMeningTelt #DeGroteBevraging

 

AB InBev directie laten loononderhandelingen aanslepen

De CAO-onderhandelingen tussen de AB InBev directie en de vakbondsdelegatie lijken op een kat-en-muis spel. 4 weken lang liet de directie uitschijnen dat ze akkoord zouden gaan met de eisen van de vakbonden, maar zodra de onderhandelingen effectief opstartten, gaf de directie niet thuis en weigeren ze concrete afspraken te maken. Daarop voerden de werknemers actie om de onderhandelingen vlot te krijgen.

Drie fietsbruggen kapot: 't lijkt wel een complot

De miserie met Parkwegbrug (de brug over de spoorweg tussen de Tivolistraat en Abdij van Park) blijft duren. Al meer dan anderhalf jaar is ze 'afgebroken' en wacht iedereen op een nieuwe brug. Nu laat Infrabel weten dat de bouw van die nieuwe brug nog tot 2020 zou duren. Tijdens de oorlog zouden de genietroepen een brug over de spoorweggeul gemakkelijk in 24 uur geklaard hebben. De brug werd veel gebruikt door scholieren, fietsers en joggers die richting Parkabdij of abdijwinkel De Wikke willen. Wij willen onze brug zo snel mogelijk terug.

Klaar om de bevraging voor jouw gemeente in te vullen?